søndag 19. september 2010

Litt høyttenking

I dag er det 19. sept. og det er på tide å få litt mer kjøtt på beina.
Takk til dere som har kommentert det først innlegget.
Jeg vil nå i kveld bare kort notere ned noen tema jeg ønsker å finne ut mer om.

- Mye av IKT-aktiviteten på min skole er forandring av 1. orden.  Rett etter jeg kom tilbake fra Trondheim pratet jeg litt om blogg i kjemigruppa mi (Vg2), men responsen var ikke overveldende.  Heldigvis ble vi enige om å komme tilbake til ideen om en måned eller så.  Men det jeg altså er ute etter er å bygge opp et arsenal av små og store 2.ordens aktiviteter som virkelig kunne ha fått litt mer ut av disse maskinene.

- Jeg er litt frustrert over det meste av litteraturen.  På meg virker det som et hallelujakor for IKT i skolen, med liten forståelse for lærernes rettmessige behov for sunn skepsis. De aller fleste lærerne er åpne for dette nye verktøyet, men det må være riktig å spille på lag med både gamle og unge pedagoger. Det er heller ikke slik at alle unge er noen resere og lærerne noen trege innvandrere.  En slik beskrivelse skaper ikke noe iver hos skolefolk.

- Hvordan planlegge den gode spredningen mellom lærerne.  Det er ikke nok bare å kjøre noen korte kurs.  Det må følges opp på en systematisk måte - Hvordan gjøre det uten at en stakkars avdelilngsleder drukner i arbeid.

1 kommentar:

  1. Litteraturen er nok valgt hovedsakelig for å vise muligheter og noen nye utfordringer. Synes kanskje halleluja-kor er å ta litt sterkt i. Er ikke uenig i at skepsis kan være sunt, men mener at hovedutfordringen vår nå, er å få også skeptikerne til å åpne øynene for nye utfordringer og muligheter. Hvordan håndterer dere detnne balansen på din skole, Tor?

    SvarSlett