mandag 4. oktober 2010

Praksisfeltet

Jeg har nå lært meg hvordan diskusjonsverktøyet i It's learning virker.  Nå har jeg lyst til å prøve det i kjemiundervisningen.  Kanskje felles oppgaveløsning, smågrupper, litteratursøk, diskusjoner om miljøkjemi o.a., oppklaringer, mm.  Er det noen av dere som har erfaringer å dele?
Eller er det slik at en blogg fungerer bedre rent praktisk?

3 kommentarer:

  1. I en diskusjonsgruppe stiller alle deltakerne mer på lik linje enn i en blogg. Bloggen tilhører gjerne en hovedpersom som meddeler seg gjenom den, og så kommenterer andre. trenger ikke å være slik, men er det ofte. Hva med wiki? Har du vurdert det?

    SvarSlett
  2. Jeg har prøvd. Her er noen konkrete tips på bakgrunn av mine erfaringer:

    1. Lag grupper med ca 6 elever.
    2. gå gjennom et tema og gi den i lekse å kommentere noe som du legger ut som et spørsmål til hver gruppe.
    3. Gjør det gjerne slik at du gir leksa fra en dag til neste og sørg for at du har tid til å holde øye med hva som skjer om kbelden slik at du kan legge inn et par innlegg til hver gruppe mens de holder på , det tror jeg vil motivere elevene og du kan korrigere og dra diskusjonen mot det faglige ifall de sklir ut.

    Jeg memer Kjell Atle sin virksomhet på diskusjonene er en god modell for oss.

    Når jeg forslår at du prøver som lekse først er det fordi jeg har opplevd at det føles litt rart for elevene å skrive til hverandre når du sitter i samme klasserom

    SvarSlett
  3. Tror Anja har et poeng (igjen!): vi trenger ikke å "digitalisere" kommunikasjon som like gjerne (og kanskje heller) kune vært analog.

    SvarSlett